Tarihçe

Meslek Yüksekokulumuz 29.07.2010 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının 3673 sayılı kararı ile kurulmuştur. Meslek Yüksekokulumuzda sırasıyla Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü altında Tarla Bitkileri Programı, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü altında Özel Güvenlik ve Koruma Programı, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı ile Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı, Ormancılık Bölümü altında Avcılık ve Yaban Hayatı Programı ile Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü altında Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı açılmıştır. Söz konusu programlardan Tarla Bitkileri Programına 2012–2013 eğitim-öğretim yılında, Özel Güvenlik ve Koruma Programına 2013-2014 eğitimöğretim yılında, İş Sağlığı ve Güvenliği Programına 2014–2015 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılmıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı normal öğretimine, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ise ikinci öğretimine öğrenci alımı yapılmıştır. Avcılık ve Yaban Hayatı Programı normal öğretimine 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı yapılmıştır. Meslek Yüksekokulumuz eğitim öğretim faaliyetlerine Üniversitemiz Ballıca Kampüsünde devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda 4 Doçent, 6 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi Dr., 14 Öğretim Görevlisi olamak üzere toplamda 26 Akademik Personel görev yapmaktadır. Diğer tarfatan  1 Yüksekokul Sekreteri, 1 Şef V., 3 Bilgisayar İşletmeni olmak üzere toplamda 5 İdari Personel görev yapmaktadır.